Oudstrijderslaan 38, 3140 Keerbergen

imo Vastgoed gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer
* door enkel essentiële cookies te accepteren werkt onze website mogelijks niet optimaal.
Vraag uw gratis schatting aan!
←   Nieuws

im(m)o nieuws: Verkooptermijn oude woning naar 3 jaar voor wie nieuwe woonst renoveert!

Contacteer ons

Geplaatst op 7 november 2022

im(m)o nieuws: Verkooptermijn oude woning naar 3 jaar voor wie nieuwe woonst renoveert!imo Vastgoed

Koopt u een eerste en enige woning en voldoet u aan een aantal voorwaarden? Dan betaalt men in Vlaanderen 3% verkooprechten op de aankoop van die woning. Het wordt helemaal interessant wanneer u de nieuwe woning ook nog eens ingrijpend energetisch gaat renoveren.

Dan betaalt men in Vlaanderen 1% verkooprechten op deze woning. De realisatie van de ingrijpende energetische renovatie moet aangetoond worden met behulp van de EPB-aangifte.

De EPB-aangifte moet binnen de 6 jaar na datum van de authentieke aankoopakte ingediend worden.

Meer info betreffende ingrijpende energetische renovatie: https://www.vlaanderen.be/ingrijpende-energetische-renovatie

Wie reeds een woning bezit en deze verkoopt voor de aankoop van een nieuwe woning, had voorheen 2 jaar tijd om de oude woning te verkopen. Door de recente ontwikkelingen heeft men gemerkt dat de termijn van 2 jaar toch wel krap is. Een gemiddeld bouwproject neemt al gauw 2 jaar in beslag. Bijkomende bedraagt de levertermijn van bepaalde bouwmaterialen een stuk langer dan voorheen.

Daarom heeft de Vlaamse regering beslist de verkooptermijn voor de oude woning van 2 jaar op te trekken naar 3 jaar. Wie recent een nieuwe woonst gekocht heeft en dat ingrijpend energetisch aan het renoveren is, hoeft niets te doen. Hun termijn wordt automatisch opgetrokken naar 3 jaar.

←   Nieuws