Tijdens de maand juli zullen wij in de week telefonisch bereikbaar zijn in de voormiddag (van 9u tot 12u30). In de namiddag werken wij op afspraak.
imo Vastgoed
4.9
Gebaseerd op 161 recensies
js_loader

Oudstrijderslaan 38, 3140 Keerbergen

imo Vastgoed gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer
* door enkel essentiële cookies te accepteren werkt onze website mogelijks niet optimaal.
←   Nieuws

im(m)o nieuws: Verkooptermijn oude woning naar 3 jaar voor wie nieuwe woonst renoveert!

Contacteer ons

Geplaatst op 7 november 2022

im(m)o nieuws: Verkooptermijn oude woning naar 3 jaar voor wie nieuwe woonst renoveert!imo Vastgoed

Koopt u een eerste en enige woning en voldoet u aan een aantal voorwaarden? Dan betaalt men in Vlaanderen 3% verkooprechten op de aankoop van die woning. Het wordt helemaal interessant wanneer u de nieuwe woning ook nog eens ingrijpend energetisch gaat renoveren.

Dan betaalt men in Vlaanderen 1% verkooprechten op deze woning. De realisatie van de ingrijpende energetische renovatie moet aangetoond worden met behulp van de EPB-aangifte.

De EPB-aangifte moet binnen de 6 jaar na datum van de authentieke aankoopakte ingediend worden.

Meer info betreffende ingrijpende energetische renovatie: https://www.vlaanderen.be/ingrijpende-energetische-renovatie

Wie reeds een woning bezit en deze verkoopt voor de aankoop van een nieuwe woning, had voorheen 2 jaar tijd om de oude woning te verkopen. Door de recente ontwikkelingen heeft men gemerkt dat de termijn van 2 jaar toch wel krap is. Een gemiddeld bouwproject neemt al gauw 2 jaar in beslag. Bijkomende bedraagt de levertermijn van bepaalde bouwmaterialen een stuk langer dan voorheen.

Daarom heeft de Vlaamse regering beslist de verkooptermijn voor de oude woning van 2 jaar op te trekken naar 3 jaar. Wie recent een nieuwe woonst gekocht heeft en dat ingrijpend energetisch aan het renoveren is, hoeft niets te doen. Hun termijn wordt automatisch opgetrokken naar 3 jaar.

←   Nieuws

Meer recent nieuws