imo Vastgoed
4.8
Gebaseerd op 156 recensies
js_loader

Oudstrijderslaan 38, 3140 Keerbergen

imo Vastgoed gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer
* door enkel essentiële cookies te accepteren werkt onze website mogelijks niet optimaal.
←   Nieuws

Im(m)o Vastgoed Nieuws: EPC Heeft Grote Invloed Op Verkoopprijs

Contacteer ons

Geplaatst op 12 februari 2024

Im(m)o Vastgoed Nieuws: EPC Heeft Grote Invloed Op Verkoopprijsimo Vastgoed

Een huis met een EPC-score A, wat betekent dat het energiezuinig is, heeft in Vlaanderen gemiddeld een prijs die 14,4 procent hoger ligt dan een vergelijkbaar huis met een D-score. Dit betekent dat energiezuinige woningen gemiddeld voor 47 000 euro meer verkocht worden. Voor woningen met een hoge EPC-score (F) is het prijsverschil met een label D aanzienlijk kleiner, namelijk slechts 6,7 procent, wat neerkomt op een verschil bijna 22.000 euro.  

In Wallonië is het verschil nog opvallender: energiezuinige huizen zijn daar gemiddeld 15,8 procent duurder, terwijl woningen met de laagste EPC-score 8,9 procent goedkoper zijn dan die met een D-score.  

Over het algemeen is het effect van een lage energiescore op de prijs iets minder uitgesproken bij appartementen in vergelijking met huizen. In Vlaanderen bedraagt het gemiddelde prijsverschil tussen appartementen met de hoogste en laagste EPC-score 49.500 euro. 

Het energieprestatiecertificaat blijkt steeds vaker een doorslaggevende factor te zijn in het koopproces.  

Als verklaring wordt verwezen naar de energiecrisis en de renovatieverplichting.  

De verschillen vergroten ook. Huizen met een A- of B-score hebben hun prijzen sinds begin 2022 zien stijgen met 8,4 procent, in vergelijking met +6,4 procent voor vastgoed met een C- of D-score. De prijzen van woningen met een E of F-score zijn in vergelijking slechts gestegen met 3,9 procent. 

De data voor dit artikel zijn verstrekt door immoweb. 

←   Nieuws

Meer recent nieuws